25 oktober 2006

Novi znanstveni reviji na področju jezika stroke!


Potrebe po publikacijah, ki bi objavljale prispevke s področja jezika stroke, čutijo tudi kolegi drugod po Evropi.

V sosednji Italiji je pred enim letom začela izhajati znanstvena revija ESP Across Cultures. Uredniški odbor je zgleden, prispevki pa so uvrščeni v naslednje baze abstraktov: International Bibliography of the Social Sciences, Linguistics & Language Behaviour Abstracts, MLA International Bibliography, in Translation Studies Abstracts. Stran je verjetno v prenovi, saj podatkov o tem, kje in kako naročiti revijo, ni. Zato pa si lahko brez težav preberete kazala in abstrakte prispevkov.

*****

Danski kolegi tudi pripravljajo novo publikacijo. Poleg LSP & Professional Communication, ki izhaja že od 2001, sedaj planirajo še Language at Work.

Zdi se, da naša Scripta Manent dobiva konkurenco, saj je njihov slogan Bridging theory and practice. Imate prav, je zapisano na spletni strani Scripta Manent. Že eno leto. Za nami pač ne stojijo velika imena in tudi finančnih sredstev ni. Prodajati svoj know-how tudi ne znamo. Boj za obstoj naše revije bo zato težji. Res pa je tudi to, da konkurenca prinaša kvaliteto, h kateri vsi stremimo. Zatorej pozdravimo prihod novih revij in podpirajmo še naprej našo Scripta Manent. Pa ne samo v mislih, tudi s kakovostnimi prispevki in recenzijami.

3 komentarji:

violeta pravi ...

Hvala, Šarolta, sem dala med zaznamke. Pisati recenzije je tudi neke vrste spretnost, ki se je je potrebno naučiti. Ker je ta spretnost uporabna tudi zato, da prebereš, kar sicer morda ne bi, (tudi) pisanje recenzij vsem toplo priporočam.

mojca pravi ...

Imaš prav Šarolta: ta konkurenca nam mora biti samo spodbuda, da bomo še boljši.

Sarolta pravi ...

Melita nas je opozorila, da je na strani ESP Across Cultures naletela na trojanskega konja, ki ji je povzročil pravo zmešnjavo na računalniku. Stran torej obiščite s Firefoxom ali pa poostrite varnost Mocrosoftovega Explorerja.