15 november 2009

Koristne povezave - tako in drugače

Prebiranje blogov nam je lahko v užitek in sprostitev, lako pa so tudi vir idej, ki jih lahko koristno uporabljamo pri pisanju učnih gradiv. Velika večina blogov se namreč osredotoča na neko (strokovno) področje. Prebiranje blogov strokovnjakov nam tako odpira vrata v strokovno skupnost, čigar jezik poučujemo, v dileme in probleme, s katerimi se soočajo in vrednote, ki si jih delijo. To je pa tisto, kar pri poučevanju tujega jezika stroke predstavlja izhodišče, na katerem lahko gradimo.

Torej dva koristna seznama za nadaljnje brskanje:
- Educational blogs by disciplines
- 100 best higher educational blogs (vzemite naslov z rezervo - je zelo ameriški).

Nekaj koristnih povezav do blogov jezikoslovcev in učiteljev tujih jezikov pa še vedno lahko najdete tudi na spletni strani Language Matters (seznam je bil pred kratkim posodobljen). Če najdete še kakšnega koristnega, sporočite, da ga dam na seznam. :)

Mimogrede, tudi sami lahko naredite takšen seznam za strokovno področje svojih študentov v zelo kratkem času, ko že imate zbrane povezave. Za to uporabite bodisi Netvibes ali Pageflakes. Študentom bodo te strani lahko dobro izhodišče za branje. (Kot primer si lahko ogledate moj Netvibes na temo turizma.) Hvala Saši Sirk za to prekrasno idejo!

Ni komentarjev: