06 marec 2010

To in ono: varnost na spletu in zanimiva spletna stran

Sodobne tehnologije nam ponujajo veliko zanimivih rešitev za učenje, prosti čas, igro, zdravje... Pa vendar se zdi, da prevečkrat prezremo dimenzijo velikega brata - tj. možnost, da nekdo spremlja naša dejanja in zbira podatke o njih za namene, ki niso čisto nedolžna. Pri tem smo pa običajno svoj najhujši sovražnik, ko iz nevednosti ali nepazljivosti delimo z vsem svetom informacije, ki razkrivajo mnogo več, kot smo pripravljeni deliti z neznanci.

Sodobne tehnologije uporabljamo tudi pri poučevanju. Opozorimo svoje študente/dijake na pasti spleta in poskušajmo jih zavarovati. Osveščanje je pri varovanju naše zasebnosti ključnega pomena. Več na spletni strani www.safe.si. Poleg napotkov za otroke in starše lahko najdemo napotke tudi za učitelje. Zanimiv je tudi članek Kako klepetati na spletu. Napotki pa bodo prišli prav tudi nam. Kosristna pa se zdi tudi stran http://www2.arnes.si/~bmohor3/ROM/varnost_na_internetu.html. Za konec pa še zanimivo branje iz Frobsa: Scary Stuff Roberta Ellisa Smitha.

Za konec pa nekaj lahkotnega: oglejte si to sliko spodaj. Bi rekli, da je to Moodle? Jaz ne. Bi pa imela takšnega. Vi ne?

Moodle lahko tudi obiščete in si ogledate na tem naslovu: http://www.childrenfirst.nhs.uk/teens/health/getfit/index.php.
Uporabniško ime: guestuser
Geslo: gu35t

Ni komentarjev: