20 april 2010

Vabilo

Didaktična tržnica

Portorož, sobota 8.5.2010

Poučujete tuji jezik stroke in imate zanimivo ali dobro izkušnjo, ki bi jo delili z drugimi učitelji? Bi želeli prisluhniti zgodbam drugih učiteljev in si nabrali novih idej? Potem pridite na didaktično tržnico Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika in UP Turistice!

Kaj je didaktična tržnica in kaj se bo dogajalo?
Didaktična tržnica je kraj za izmenjavo primerov dobrih učnih praks.
Poučevanje tujega jezika stroke se redkeje znajde v središču pozornosti strokovnih razprav. Učitelji pa vemo, da so raznolikost metod in oblik poučevanja sestavni del naše vsakdanje prakse. Čas je, da o njih spregovorimo.
Primere dobrih učnih praks bomo izmenjevali v skupinah po šest učiteljev. Vsak učitelj bo imel na voljo približno 7 minut za predstavitev in še 5 minut za razpravo. Tako si bomo lahko v 75 minutah nabrali precej novih idej. Po kratki pavzi bomo oblikovali nove skupine in postopek ponovili.
Na didaktični tržnici so dobrodošli tudi tisti učitelji, ki bi kolegom želeli samo prisluhniti. Pridružili se bodo lahko eni od skupin in sodelovali v razpravi.

Teme
1. Aktivne metode pri pouku tujega jezika stroke (Primeri dobre učne prakse)
2. Aktivne metode pri pouku tujega jezika v turizmu (Primeri dobre učne prakse)
3. Aktivne metode v turističnem izobraževanju (Primeri dobre učne prakse)

Programski in organizacijski odbor
Aleksandra Brezovec (UP TURISTICA), Violeta Jurkovič (SDUTSJ), Šarolta Godnič Vičič (UP TURISTICA & SDUTSJ), Nataša Gržinić (CeVIT - Center za vseživljenjsko izobraževanje v turizmu, UP TURISTICA).

Pomembni datumi
Prijava na Didaktično tržnico do: 3.5.2010 na e-naslov Šarolte
Datum Didaktične tržnice: 8.5.2010

Kaj lahko naredimo?

1) Pripravimo kratko predstavitev primera učne prakse, ki se je v učnem procesu izkazala za uspešno. Ta naj bo kratka (največ ena stran) in vključuje:
- naslov,
- ime in priimek,
- predmet in
- kratek opis (Kakšen je bil problem, ki ste ga reševali oz. katero vprašanje/snov ste obravnavali? Kaj ste želeli doseči? Kako ste se te situacije lotevali v preteklosti? Kako ste se problema/situacije lotili sedaj oz. kaj ste spremenili v svojem pristopu? Kakšen je bil rezultat? Kakšen je bil odziv učencev / dijakov / študentov? Kako veste, da ste bili uspešni?)
2) Prijavimo se na didaktično tržnico (do 3.5.2010). Udeležba je brezplačna. (Poznejših prijav ne bomo upoštevali.)
3) Svojo predstavitev razmnožimo (natančno število kopij bomo sporočili do 5.5.2010).
4) Pridemo v Portorož na Didaktično tržnico!

Prisrčno vabljeni!
Organizacijski odbor


P.S.
Začetek tržnice predvidoma ob 9.00, trajanje pa je odvisno števila prijavljenih vsebin. Program bomo sporočili prijavljenim v torek, 4.5.2010.

Ni komentarjev: