19 avgust 2011

Jesen prihaja: Ikone za naše nove e-učilnice

Ikone so že vgrajene v predlogo, ki jo izberemo za svojo e-učilnico. Dodatne ikone pa vseeno pridejo prav pri oblikovanju nekaterih vsebin na spletnih straneh, ki jih znotraj e-učilnice oblikujemo: npr. knjiga pred vajo za bralno razumevanje, slušalke za slušno razumevanje ipd. Vsebina z njimi dobi neko dodatno, prijaznejšo dimenzijo.

Najti dobre in brezplačne ikone običajno ni lahko, ko je časa malo. Iskanje po Googlovih sličicah pa velikokrat tudi ne prinese tega, kar potrebujemo. Seveda lahko uporabljamo ikone, ki jih dobimo s programi, vendar so običajno te že tako pogosto videne, da nam ne ustrezajo. V takšnih primerih bi priporočala dve spletni strani.

Ena od mojih priljubljenih strani za iskanje ikon je Icons.etc. Ikone so organizirane glede na izgled (66 različnih rešitev) in na temo, kar olajša iskanje s predlogo skladnih ikon. Ikone lahko uporabljamo za vse namene (tudi pridobitniške), avtorjev pa pri tem ni potrebno navesti.
Všeč mi je tudi IconFinder. Na njem ikone iščemo s pomočjo ključnih besed. Glede na to, da so avtorji ikon različni in da se licence ikon razlikujejo, je dobro, če svoje iskanje filtriramo glede na namen rabe ikon. Izbiramo lahko med "No licesce filtering", "Allowed for commercial use" in "Allowed for commercial use (no link required)".

Kje pa iščete ikone vi?

Ni komentarjev: