28 avgust 2006

Predstavitve

Če pri pouku tujega jezika stroke poučujete tudi spretnosti predstavljanja izdelkov, storitev itd., potem si morate ogledati naslednjo sliko.

Ali je konec predstavitve tako pomemben tudi za vas? Do neke mere se verjetno lahko strinjamo s Kathy Sierra, da je konec lahko zelo pomemben s stališča poslušalca oz. uporabnika. Pa vendar: ali res tako zelo? Njeno razmišljanje si lahko preberete v blogu Creating Passionate Users.

1 komentar:

Unknown pravi ...

Joj, je dobra shema!

Mene so na enem davnem seminarju učili točno to - kako nadvse pomemben je zaključek predstavitve. Tudi sama sem kot poslušalka najbolj zadeta od učinkovitega zaključka.
Naučila sem se, da ima zaključek poleg povzemanja izrečenih misli tudi manipulativno vlogo. Kot avtor predstavitve strneš/povzameš tisto, kar želiš, da si poslušalci zapomnijo. Izrečeno je na koncu in pač ostane najbolj v spominu.

Zato je pa tako pomembno, da nam pri pripravi predstavitve ne zmanjka energije za povzetek. Zadnji slide - tu je bistvo! Isto kot sestop z gore. Če ne boš koncentriran po osvojtvi vrha, se ti bo varen povratek zalomil!