07 marec 2007

Jezik prava

Tisti, ki se z jezikom prava ne srečamo pogosto, bomo morebiti s presenečenjem ugotovili, da je to področje sila bogato in hudo zanimivo.

Britanski svet organizira predstavitveni seminar novega izpita ESOL. Gre za International Legal English Certificate (ILEC). Predstavitev bo v Hotelu Slon, 27.3.2007 med 10.00 in 12.00. Prijavite se lahko tu.

ILEC bo možno opravljati na dveh ravneh: B2 in C1, preverjal pa bo vse štiri spretnost (skupaj 4 ure), učbenik je že izšel (International Legal English), vaje tudi (Professional English in Use: Law).

Zanimiva pa je tudi stran partnerja, s katerim ESOL pripravlja ta izpit. Gre za švedsko podjetje TransLegal, ki ima zrelo zanimivo spletno stran. Ponujajo izobraževanje, prevode, spletno učenje, gradiva za učitelje, različne publikacije in celo časopis TransLegal Digest. Nanj se lahko naročite za GBP33. Po brezplačni številki sodeč je vsebina bogata in koristna. Povezave pa kažejo tudi na zanimive spletne strani, bloge in podkaste (MP3 zvočne zapise) s pravniško vsebino.

Pripravljajo tudi tedensko elektronsko sporočilo TransLegal LexMail z jezikovno vsebino (glosar).

Ni kaj, zanimivo, zelo zanimivo. Prepričana sem, da bodo te strani zanimive tudi prevajalcem. Pa sporočite svoje vtise.

Ni komentarjev: