05 marec 2011

Svetovni dan knjige v VB in knjige za otroke

V Veliki Britaniji praznujejo svetovni dan knjige 3. marca. Glede na to, da imamo učitelji angleškega jezika radi knjige, se mogoče spodobi, da rečemo kakšno o knjigah tudi v Spletnem dnevniku SDUTSJ.

Spletna stran, ki je namenjena svetovnemu dnevu knjig v VB, je vsekakor vredna obiska. Otroci lahko poslušajo zgodbe, ki jih pripovedujejo ljubitelji knjig (te so prekrasne še posebej za otroke z legasteničnimi problemi), igrajo se igrice z literarnimi junaki in podobno. Idej je veliko tudi za starše in učitelje. Če imate čas, prisluhnite zgodbici o neverjetnih dogodivščinah medvedka Puja.


Tales from Winnie-the-Pooh from WorldBookDay's StoryTimeOnline on Vimeo.


Se spomnite let, ko ste se kot otrok zabubili v domišljijski svet knjig? Skrivnosti, odkrivanja neodkritega, čustvene nabitosti sveta knjig? Če bi bila spet otrok, bi bila spletne strani Guardiana, ki je namenjena otrokom in otroški književnosti  tudi zelo vesela. Otroci namreč tu lahko najdejo zapise vtisov drugih otrok o knjigah kot tudi njihova priporočila. Tu so še intervjuji z avtorji knjig, avdio in video posnetki ter informacije o novostih. Vse pa je razvrščeno glede na starost bralcev (od 18 let pa vse do manj kot 7). Spletna stran je vsekakor tudi dober vir za učitelje, ki želijo spodbujati otroke k branju književnosti.

Pri nas praznujemo svetovni dan knjige 23. aprila.

Ni komentarjev: