16 junij 2015

Izdali smo prvo društveno znanstveno monografijo

Z veseljem sporočamo, da je prva spletna znanstvena monografija Raziskovanje tujih jezikov stroke v Sloveniji (2015), ki bo izdana v sklopu založniške dejavnosti našega društva, dokončana. Menimo, da jo je potrebno razumeti kot ključen prispevek k uveljavitvi našega raziskovalnega področja, ki na enem mestu združuje del raziskovalnega znanja s področja slovenskih raziskav TJS, obenem pa znotraj širšega področja poučevanja tujih jezikov predstavlja poučevanje TJS kot na raziskavah utemeljeno raziskovalno poddisciplino.

Naša prva znanstvena monografija prinaša šest izvirnih znanstvenih prispevkov, od tega dva avtoric-visokošolskih učiteljic nemščine kot TJS ter štiri prispevke avtoric-visokošolskih učiteljic angleščine kot TJS, in sicer Čepon,  Dostal, Jurkovič, Podgoršek, Plos in Puklavec  ter Vičič in Jurančič.

V njej so predstavljene teme in raziskovalne metodologije, ki so zanimive visokošolskim učiteljicam-raziskovalkam na področju TJS v Sloveniji. Prispevki bodo nedvomno zanimivi tako izkušenim učiteljem in raziskovalcem kot tudi tistim, ki se šele podajajo na pot samostojnega raziskovanja ali poučevanja TJS.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Bravo urednicama in avtorjem!

Šarolta