31 januar 2006

Bamboo

Čisto slučajno sem naletela na tole spletno stran. Ideja se mi zdi prekrasna in zelo primerna za naše društvo. Torej gre za to, da Christopher Candlin in Ken Keobke zbirata abstrakte objav na področju jezikovnega izobraževanja in uporabnega jezikoslovja v Aziji. Vsak avtor pošlje podatke o svojih objavah sam.

Pomislila sem na to, da bi kaj takšnega bilo dobro tudi na področju tujega jezika stroke. Toliko se pravzaprav dogaja in hkrati ostaja očem skritega. Če samo pomislim na vprašalnik, ki sem ga prejšnji teden izpolnjevala (posredovali sta ga Mihaela in Danila z Britanskega sveta) in ki v celoti prezre področje tujega jezika stroke, mi je jasno, da moramo postati glasnejši in bolj organizirani.

Približuje se skupščina društva (14.2.), zato bi vas rada povprašala, kaj menite o tem, da bi zbrali podatke o publikacijah naših članov (po želji tudi nečlanov) na področju jezika stroke? Če bi vam bilo smiselno takšno početje, bi našli tudi primeren način za to. Seveda, še vedno se lahko zgledujemo po spletni strani Bamboo-ja. Oglejte si ga.

(In fino bi bilo, če bi napisali kakšen komentar ali odgovor. Kar neverjetno se mi zdi, da je ta stran doživela čez 400 obiskov, komentarje pa lahko človek prešteje na prste obeh rok. Samo kliknite na Comments in v okno na desni strani vnesite svoje besede. Lahko čisto anonimno.)

1 komentar:

Saša pravi ...

Meni se zdi ideja super. Ampak se ne bi omejevala samo na jezik stroke, vključila bi vse članke v zvezi s poučevanjem tujega jezika. Vsekakor za!