04 januar 2006

Mali oglasi?

Sporočam vam, da sem odprla "male oglase" za SDUTSJ. Kaj to neki je? To je preprosto spletna stran, kjer lahko kdorkoli od nas pusti sporočilo za vse druge. Npr. "SOS. Potrebujem vaje iz besedišča na temo "public relations" za študente na nivoju B2. Hvala!" Če želite dodati svoj e-naslov, predlagam, da napišete @ z besedo pri , pred njim in po njem presledek, namesto . pa napišete pika (prej in potem presledek). Tako bi bil naslov našega društva info pri sdutsj pika edus pika si. Tako se bomo izognili spamu.

Bi poskusili? Mali oglasi so tu. Samo ne pozabite preverjati strani: če ni bralcev, ki so pripravljeni pomagati, nima smisla.

Še nekaj. Če želite spremljati spremembe v blogih, ki jih prebirate, ali novice na spletnih straneh digitalnih časopisov (vendar samo takšnih, ki imajo RSS), odprite si brezplačen račun pri www.bloglines.com , kliknite na Add, vnesite URL spletne strani in shranite nastavitve. Tako bo dovolj, da se logirate v Bloglines in ta vam bo pokazal, če se je na straneh, na katere ste naročeni prek RSS, kaj zgodilo. Za ilustracijo še slika.



V levem zgornjem kotu lahko vidite gumb "Add", pod njim spletne strani, ki jih pregledujem, z mastnimi črkami je označena stran, ki je še nisem prebrala (ima 17 novih sporočil in je nekje na sredini seznama), na desni strani pa vidite sporočila, ki jih je od mojega zadnjega obiska v svojem blogu pustila Bee. Njeno stran tako prebiram v Bloglines. Obiščem jo le takrat, ko ji želim pustiti sporočilo. (Če kliknete na sliko, jo boste bolje videli.)

Poskusite tudi sami.

3 komentarji:

Saša pravi ...

Hola! Jaz za spremljanje sprememb uporabljam RSS Bandit - tudi zastonj in tudi fajn. In že ko smo pri temu - naš Spletni dnevnik nima RSS feeda, ne? Al ga samo jaz ne znam najti?

Sarolta pravi ...

Ima, ima. Bloglines ga sam zajame, če mu daš URL. RSS Spletnega dnevnika je [http://sdutsj.blogspot.com/atom.xml].
Upam, da ti bo delovalo.
RSS Bandit ne poznam, sem pa ga že zasledila v tekstih. Daj, povej nam, kako deluje. Kar v Spletni dnevnik.

Saša pravi ...

Hvala! Ga že pridno uporabljam.