

The Old East End ponuja doživetje vzhodnega dela Londona v 19. stoletju (Dickens ne manjka).


Spletne strani so interaktivne in njihov obisk je primeren tudi kot dopolnila dejavnost za naše dijake/študente, saj z ene strani vključujejo strokovno izrazje geografije, botanike, zgodovine, sociologije, literature, z druge strani pa so vsebinsko in vizualno zelo bogate.
Če vas zanima še kakšno popotovanje po spletu, nekaj dodatnih povezav najdete tu, tu in tu. Pa veselo popotovanje!
2 komentarja:
Ej, publika! Sarolta se je vrnila in blog spet dela! Sem si ogledala nove povezave in so res zanimive in poučne.
Imam pa ob tem eno skromno misel. Na namizju imam naložene kuharske recepte iz nove knjige Jamieja Oliverja. Koristna in uporabna stvar, zares. Predvsem mora biti zanimivo učiti gotince in še marsikoga drugega kuharskega ESPja, še posebej, če so recepti v pripovedni in pogovorni obliki, tako kot v Jamiejevi knjigi. Dve muhi na mah, besedišče in vsakdanji pogovorni jezik, s katerim tudi učitelji nismo v stiku, Jamie je pa v obojem doma.
Ne bom riskirala, ker bi skvarila naš strokovni blog. Če kdo rabi te recepte, mu jih pošljem na e-naslov. Javite se mi.
Če koga zanima kakšen posnetek nekaj oddaj tega istega kuharja, se pa lahko oglasi pri meni.
Melita, smo team, kaj? :-)
Objavite komentar