11 julij 2006

Gradiva za razvijanje slušnega razumevanja

Prej ali slej se vračamo k temi podkastov (poddaja mi ne gre z jezika, kaj drugega pa še manj) in njihovega potenciala pri razvijanju slušnega razumevanja naših študentov. Očitno imamo radio mnogo raje kot se je to menilo oz. pričakovalo in marsikomu priprava radio oddaje kar doma predstavlja izziv in mu je povrhu še v veselje.

Tako poleg posameznikov, ki svoje podkaste kar objavljajo v svojih blogih, lahko najdemo tudi učitelje angleškega jezika (če sem o tem slučajno že pisala, oprostite).
  • English conversations (vodita in urejata ga Mark White and Aaron Campbell, ki poučujeta angleščino v Kyotu)
  • Breaking News English (novice z različnih področij, ki poleg mp3 zapisa vsebujejo tudi izroček za dijake/študente in navodila; tudi poslovna angleščina, teme pa pokrivajo poleg dnevnih novic tudi tehnologijo, okolje, zdravje in podobno)
  • ESLPod (podcasti pokrivajo različne teme, vsakemu je priložen tudi vodič z zapisom besedila in z vajami v obsegu 8-10 strani, vendar za mesečno plačilo 10 dolarjev; podcast je brezplačen in se nanj lahko naročite - ameriški naglas)
  • The Bob and Rob Show (zelo raznovrstne teme, tudi slovnica, pogovori)
  • Englishcaster (podkasti iz različnih virov so razvrščni glede na starost dijakov/študentov, nivoja znanja, vsebine,...; sledi jim povezava do spletne strani, kjer je podkast na voljo - glej Visit website v oknu na desni strani)
  • Randall's ESL Cyber Listening Lab (zapisi so razvrščeni na tri zahtevnostne ravni, pre-listening activities, vaje iz slišnega razumevanja; tematski zvočni zapisi)
  • Ello (zvočni zapis in slušno razumevanje v obliki kviza)
  • The Daily English Show (pestra izbira - čez 90 podkastov)
Mimogrede, tudi New York Times objavlja podkaste na različne teme. Če vas zanimajo možnosti, kar poglejte sem (registracija je brezplačna, dobite dostop tudi do člankov).

Če vas zanima, kako tile podkasti zgledajo oz. zvenijo, kliknite na gumb spodaj in prisluhnite podkastu. Uganite, o čem govori zapis!


powered by ODEO

P.S.
Jutri grem na dopust in me nekaj časa ne bo. Upam, da bo kdo drug prevzel nit in nadaljeval s pisanjem. LP

Ni komentarjev: