08 februar 2007

Nova številka Scripta Manent

Morebiti je kdo od vas opazil, da je angleška verzija Scripta Manent na spletu že vse od konca decembra. Na kulturni dan pa si lahko ogledamo tudi slovenske povzetke revije.

Tokratna številka prinaša članek De Ryckerja z malo daljšim naslovom "The Impact of International Business Games on Improving Cultural Awareness and Writing Proficiency: An Evaluation of The “Course in International Business Writing” (1994-2004)", ki je zares zanimiv. Tu je še prva recenzija knjige - gre dejansko za recenzijo slovarja The New Penguin Dictionary of Civil Engineering, ki ga je napisala Metka Brkan.

Razpisale smo tudi temi za naslednji dve številki. Do 30.4. bomo zbirali prispevke na temo informacijsko-komunikacijskih tehnologij in poučevanja jezika stroke, do 31.10. pa na temo razvijanja gradiv za poučevanje jezika stroke.

Novi številki bosta prinesli tudi novost: odslej bomo objavili tudi prispevke, ki ne pokrivajo razpisane teme, vendar pa morajo pokrivati področje poučevanja jezika stroke in seveda slediti navodilom za pisanje. Zavihajte torej rokave in napišite prispevek!

Dobrodošle so tudi recenzije knjig in slovarjev. Vsi zainteresirani na kontaktirajo Mojco Jarc, urednico recenzij.

Se beremo.

Ni komentarjev: