24 april 2011

Vabilo k povezovanju e-vsebin


Uporabniki Moodla oz. e-učilnic, povežimo se!

Marsikatere teme, ki jih pri tujem jeziku stroke pokrivamo, so skupne večjemu številu jezikov strok. Moodle omogoča izvoz izbranih enot. Zakaj si jih potem ne delimo s kolegi in kolegicami, ki bi jim te enote prišle prav?

Izmenjava enot in skormov (se še spomnite delavnice naše Nade Vukadinović?) je utečena po vsem svetu. Enote, ki so jih pripravili naši kolegi, lahko olajšajo naše delo, saj jih lahko povsem nespremenjene uporabljamo ali pa jih z malo truda prilagodimo populaciji študentov, ki jih poučujemo. Če vzdržujete e-učilnico za svoj predmet, potem veste, koliko časa gre za njeno izgradnjo in vzdrževanje. Povezovanje bi nam vsem prišlo prav.

Tako po vzoru Moodle Share predlagam izmenjavo enot in skormov. Predlagam, da svoje enote, ki smo jih pripravljeni deliti s kolegi, naložimo kar na Moodle Share, informacijo o tem pa dodamo v wiki društva (če nimamo dostopa do njega, lahko namesto tega napišemo sporočilo na e-naslov društva). Če imate boljšo idejo za izvedbo tega sodelovanja, kar sporočite društvu. :)

Olajšajmo si delo to jesen: POVEŽIMO SE!

1 komentar:

Vida pravi ...

Ja, za tiste, ki delate z Moodlom, je povezovanje resnično koristno. Zakaj bi odkrivali toplo vodo in se sami mučili z nečim, kar je že narejeno in lahko uporabimo! Obenem pa lahko pomagamo drugim s tem, ko delimo svoje delo.

Ko sem postavljala svoj PBL wiki (ki je prosto dostopen) in iskala dobre ideje, sem si z zanimanjem ogledala druge prosto dostopne. Zbirko takih wikijev smo pripravili tudi na društvenih delavnicah o wikijih in marsikdo si je z njimi pomagal.

Tako da zelo podpiram sodelovanje med učitelji preko izmenjave spletnih materialov in idej.