15 februar 2012

Vizualna gradiva

Se spomnite, kako nas je pred več kot desetimi leti Nada Vukadinović Beslič navdušila s svojo prezentacijo na temo oblikovanja prezentacij? Od takrat marsikdo tudi sam obdela temo oblikovanja in jezika prezentacij v okviru svojega predmeta. Študenti so seveda zadovoljni in mi tudi. Hvala ti Nada! :)

Sodobne tehnologije se seveda razvijajo z neverjetno hitrostjo, z njimi pa se širijo tudi možnosti, ki jih imamo pri razvijanju tako predstavitev kot tudi e-gradiv. Nove raziskave nam razkrivajo, kako se naši možgani odzivajo na vizualne elemente. Mogoče je prišel čas, da svoje predstavitve o oblikovanju predstavitev in njihovem jeziku posodobimo. Upam, da vam bo spodnja predstavitev pri tem v pomoč in v razmislek.

---
PS
Ne pozabite na svojo kritično distanco - nekatere slike so v tej predstavitvi hudo poenostavljene in zato vsebinsko netočne! Tako kot je netočna in neponovljiva npr. raziskava iz 60. let o tem, koliko prebranega, slišanega in videnega si zapomnimo. Zgornja predstavitev ne navaja seznama literature, ki ji služi kot izhodišče, zato kar poiščimo originalne raziskave in preverimo te trditve, preden začnemo razvijati teorije o teh vsebinah.

1 komentar:

Vida pravi ...

Draga Šarolta, zdaj sem si vzela čas in prebrala, pregledala in preposlušala vse, kar si nam objavila v teh zadnjih tednih. Koliko zanimivega in koristnega! Na primer Prešeren v izvedbi Vanesse Redgrave. Hvala :-)