03 junij 2014

Novo orodje za pripravo prezentacij

Nekateri se še spomnite časov, ko smo pričeli uporabljati predstavitve v razredih in po Nadinem zgledu tudi vključevati jezik predstavitev v naše učne načrte. Verjetno ste opazili, da se izgled prosojnic naših študentov spreminja z vsako novo verzijo PowerPointa. Sprememb pa je dejansko mnogo več: vizualna podoba prosojnic postaja pomembnejša, uporabljajo se tudi različna spletna orodja, ki so mnogokrat povsem brezplačna.

Ena od najnovejših spletnih alternativ je tudi Haiku Deck. Prezentacije, ki jih z njim pripravimo, izgledajo krasno. So zares primer za tisto "A picture is a worth a thousand words". Vizualno podobo naših prosojnic lahko ustvarimo s svojimi fotografijami, lahko pa uporabimo tudi katere od 35 milijonov fotografij, ki jih Haiku Deck ponuja brezplačno, ali celo uporabimo fotografije, kupljene pri Getty Images. Na voljo nam je šest predlog, lahko pa tudi kakšno še dokupimo. Haiku Deck je prilagojen tablicam, vendar ga lahko uporabimo tudi na opercijskih sistemih PC, Mac in Chrome.

Glede na to, da veliko ljudi objavlja svoje prosojnice na Facebooku ali na Twitterju, Haiku Deck vam tudi to omogoča. Pohitite, da vas ne prehitijo študenti/dijaki/učenci. ;)

PS
Še primer predstavitve:

10 Tips to Transform Your Presentations - Created with Haiku Deck, presentation software that inspires

Kot vidite, pravila komunikacije s prosojnicami se spreminjajo bolj počasi. ;)

Ni komentarjev: