21 november 2005

Blogerji vseh dežel...

Pred časom (glej moj prejšnji prispevek) sem omenila mednarodno druženje blogerjev WiAOC, ki se je dogajalo prejšnji konec tedna. Vsi, ki ste zaradi prepolnih sedežev zamudili konferenco in vas vsebina prispevkov vseeno zanima, lahko prisluhnete 21 predavanjem, ki so shranjeni na spletni strani Learning Times. Registracija je brezplačna. Predavanja pa najdete na tem naslovu. Hitra internetna povezava je prednost.

Mimogrede še tole. Zavedam se, da pišemo le takrat, kadar želimo kaj povedati drugim. Vem, da je pisanje samotarska aktivnost. Pa vendarle. Tole spletno stran obišče približno 30 in nekaj ljudi na teden, pa skoraj nihče ne pusti komentarja. Ne želim biti vsiljiva, vendar osnovni bonton bloganja nalaga obiskovalcem, da vsaj tu pa tam pustijo kakšen komentarček. Lahko je čisto kratek. To je za spodbudo tistim, ki pišemo, če ne drugega. Je pa lahko tudi začetek pogovora na temo, ki nam je skupna.

Še vedno ste vsi člani društva vabljeni, da delite svoje misli v tem Spletnem dnevniku. Napišite kratek mail in dobili boste vabilo, ki vam bo omogočalo, da pišete v ta blog, kadarkoli si to zaželite.

4 komentarji:

Saša pravi ...

Hola! Samo majhen popravek - Wiaoc niso samo blogerji, je združenje vseh sort ljudi, pretežno učiteljev jezikov, ki jih zanimajo informacijsko komunikacijske tehnologije in radi eksperimentirajo z njimi. Imajo pa tudi frakcijo, ki se ukvarja pretežno z blogi (The Blogstreams Salon). Si bila na konferenci? Kako se ti je kaj zdelo?

Sarolta pravi ...

Draga Saša, Tale frakcija, kot jim/nam praviš, se kliče Weblogging group. Skupina se je formirala na tečaju bloganja, ki ga je organiziral TESOL. Blogstreams Salon je ime prostora, kjer se dobivamo. Imaš pa prav, ne gre samo za bloggerje.
Predavanj še nisem poslušala, ker imam počasno internetno linijo. Bom pa prisluhnila vsaj nekaterim jutri (po predavanjih). V službi imam namreč boljšo povezavo. Si jih ti kaj poslušala? Če si, napiši nam kaj o tem, prosim.

Saša pravi ...

Heh, jaz sem se tudi priključila tej skupini pred časom (blogarski), ma zaenkrat ne utegnem drugega, kot prebirati maile. Zdaj, ko vidim da si tam tudi ti, pa mi bo to dodatna motivacija, da se morda kdaj priključim kaki debati. Me malčk matra, da bi letos blogala s študenti - pouk začnem marca, pa ne vem še kako in kaj bi se tega lotila.

Saša pravi ...

Z veseljem - pošljem mail... A je kdo od preostalih že blogal v razredu?