06 december 2012

Prehod na Moodle 2.3

Marsikje še vedno uporabljamo e-učilnice, ki temeljijo na različici Moodla, ki je že zastarel, tj. 1.9. Razlogov za to je več, omeniti pa je potrebno vsaj to, da je prehod na različico 2.0 precej dramatičen: vključuje namreč precejšnje spremembe v sistemu delovanja tega programa, učitelji pa se tako velikim spremembam običajno izognemo. Prej ali slej se bo prehoda na novejšo različico Moodla vseeno potrebno lotiti: vedno več je namreč težav zaradi manjše združljivosti Moodla 1.9 z novejšimi različicami spletnih brskalnikov (npr. z Googlovim Chrome-om).

Junija je izšla različica 2.3, ki učiteljem, ki popravljamo domače naloge svojih študentov, olajša popravljanje in ocenjevanje izdelkov. Pri vedno večjem številu študentov v skupinah tujih jezikov (vsaj v visokem šolstvu) pa to zna biti precejšnja prednost.

Tistim, ki bi radi pokukali v svet Moodla 2.3, priporočam ogled video posnetka, ki ga je pripravil Sali Kaceli. Če vas zanimajo samo specifični deli (spodnji video posnetek je daljši in traja 90 minut), jih lahko izberete na tem mestu.



1 komentar:

Vida pravi ...

Z veseljem si bom ogledala video. Hvala!