21 februar 2006

You've got mail

Ne vem, ali vam vaši študenti pišejo maile, vem pa, da jih sama dobivam vedno več. Samo število me niti ne skrbi tako močno, skrbi me pa dejstvo, da je sporočil, ki so nedostojno napisana in z žaljivo vsebino vedno več.

Morebiti je še bolj resno to, da takšna sporočila nekateri kolegi mirno obravnavajo, pri tem pa jih dejstvo, da so žaljiva, niti zmoti ne.

New York Times je objavil zanimiv članek na to temo z naslovom "To: Professor@University.edu Subject: Why It's All About Me". Vredno je branja. Če ne drugega, človeku postane jasno, da na bolje ne bo šlo samo od sebe. Lahko pa kaj ukrenemo tu in na licu mesta. V odnosu s študenti, s svojimi sodelavci ter z nadrejeni.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Glede neprimernih sporočil, ki nam jih pošiljajo študentje, sem se najprej odločila, da jim natisnjeno sporočilo pokažem in se z njimi pogovorim. Študentje so se izgovorili na pomanjkanje časa. sedaj razmišljam o tem, da sporočilo vrnem in jih prosim, da ga ponovno napišejo, če želijo, da ga preberem. Mislim, da gre bolj za slabo navado,razvado, lenobo, neobzirnost kot za pomanjkanje časa. Ko se bodo tega zavedli in verjeli v to, da lahko drugače napisano sporočilo pripomore k boljšemu sodelovanju, se bodo priučili boljšega sloga in razlike v času morda sploh ne bo, saj bo sporočilo tudi jasnejše.

Dubravka